MINA ALSTER

Här samlar jag mina skrivna alster… Inte alls för att ”showa off” utan för att jag helt enkelt inte har nån annanstans att samla dem 😉 .

Det kostar 7 000 kr att vara pappa och inte mamma (2001)

Nå, det här är väl inte mitt eget alster direkt… Men jag har ingen annan kategori för ändamålet, och vill inte skapa en ny bara för det häringa… Hur som helst är det i varje fall jag som spelar huvudrollen, så på sätt och vis är det ändå ett av mina alster ju ;)…

En artikel i Aftonbladet Kvinna i april 2001. Handlar om hur uppåt väggarna galet bidragssystemet då funkade mellan separerade/skilda föräldrar som båda hade barnen hos sig tämligen mycket. Jodå, jag var nog en av alla de däringa kämparna som till syvende å sist fick till stånd en förändring när det gäller underhållsbidraget vid växelvis boende för en ändring kom till stånd 2002, tror jag det var. Det är jag riktigt stolt över, även om en del tycker att artiklar som den här är ”social porr”…

Något senare den våren var jag dessutom med på ett mittuppslag i DN:s ekonomibilaga, men dessvärre sträcker sig DN:s onlinearkiv endast till år 2002 ser jag nu så jag kan dessvärre inte länka… 😦

Min C-uppsats i sociologi (2003)

Den heter ”Vad som kan dölja sig bakom gemensam vårdnad och barnets bästa. Om det konfliktfyllda föräldraskapet ur separerade fäders perspektiv”. En lång titel och en lång uppsats 😉 . Finns för nedtankning här.

Något förvirrande kanske att det står 2002 på förstasidan, och 2003 i övriga texten? Nå, det kommer sig av att datumet på framsidan indikerar vilken termin jag påbörjade uppsatsen… Och den tog mig totalt tre terminer att skriva ju 🙂 …

Min D-uppsats i sociologi (2009)

Inför magisteruppsatsen bytte jag helt ämne eftersom jag vid den tiden hade blivit involverad i utvärdering av en offentlig verksamhet i Eskilstuna, kallad ArbetsDax (se nedan). Planen var att en del av det empiriska materialet skulle kunna användas till uppsatsen, och att den skulle färdigställas en eller ett par terminer efter att magisterkursen var avslutad höstterminen 2003. På grund av att jag fick jobb den efterföljande sommaren och att jag sedermera ”väggade” skulle det dröja ända till  april 2009 innan den var klar och godkänd.

Uppsatsen heter ”ArbetsDax – för psykiskt funktionshindrade: Talet om klienter, samordnare och samverkan i en verksamhet för arbetslivsinriktad rehabilitering” och finns för nedtankning här.

CVF-rapport: ArbetsDax (2004)

”ArbetsDax – rehabilitering av psykiskt funktionshindrade. Utvärdering av en verksamhet i samverkan mellan landstinget, kommunen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen i Eskilstuna”. En studie som jag genomförde tillsammans med min student- och assistentkollega Sara Erlandsson inom Centrum För Välfärdsforskning. Rapporten blev klar i maj 2004, typ 7-8 månader innan jag ”väggade”… Finns för nedtankning här.

FoU Västmanland: Strukturkvalitet inom socialtjänsten (2005)

”Strukturkvalitet inom socialtjänsten i Västmanland 2000-2003. En statistisk underlagsrapport”.

Var den rapport jag skrev på när jag ”väggade”. En oerhört tråkig, statistisk läsning på alltför många sidor 😦 . Dock lärde jag mig en del om en verksamhet som jag egentligen inte hyser så stort intresse för. Finns för nedtankning här.

SiSS-rapport: Samhälls- och beteendevetare på arbetsmarknaden (2009)

En uppföljningsstudie med titeln ”Samhälls- och beteendevetare på arbetsmarknaden: Uppföljning av studenter som påbörjade det beteendevetenskapliga programmet vid Mälardalens högskola 1999–2003”. Den första ”produkten” jag lyckades åstadkomma efter ”väggen” 🙂 . Ingår i skriftserien Studies in Social Sciences (SiSS) vid Mälardalens högskola. Finns för nedtankning här.

SiSS-rapport: ArbetsDax (2009)

En omarbetad version av min D-uppsats i sociologi med samma titel, d.v.s. ”ArbetsDax – för psykiskt funktionshindrade: Talet om klienter, samordnare och samverkan i en verksamhet för arbetslivsinriktad rehabilitering”. Ingår i skriftserien Studies in Social Sciences (SiSS) vid Mälardalens högskola. Finns för nedtankning här.

Mitt bidrag till ”Utbrändhetens Ansikte” (kommande?)

Tanken var att sätta samman en antologi av låt säga 6-12 berättelser ur ”verkliga livet” av personer som drabbats av utmattningssyndrom eller utmattningsdepression. Detta eftersom jag tyckte, och fortfarande tycker, att det finns alldeles för få sådana berättelser. Som ett sätt att försöka belysa hur saker och ting faktiskt ter sig för den enskilde. Annars är det bara ”experter” som professionella hjälpare eller stjälpare och forskare som man hittar på bokståndens hyllor i detta ständigt samhällsaktuella ämne.

Dock var det inte särdeles många som ansåg sig kallade till ett slikt projekt, varför det lades ned. Men min text hann jag i varje fall ta form :).

Vill nu någon kopiera delar av texten, var god meddela mig innan och be om tillstånd! Och skulle det mot förmodan finnas någon som blir inspirerad av att delta i ett slikt skrivarprojekt så är vederbörande mer än välkommen att höra av sig!

Mitt utkast finns att tanka ned här: utbrandhetensansikte.pdf.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s