God fortsättning & Ginko Biloba!

Väldigt mycket sent om sider får jag önska en god fortsättning på anno 2009 🙂 ! Har minsann varit en riktigt, riktigt bra jul och ett gottegott nyår å en massa härliga mellandagar häröver 😀 , så 2008 slutade väldigt bra och 2009 ser ut att bli ett strålande bra år. I varje fall så här långt 😛 !

Jag har återupptagit användningen av hörselproppar nu när arbetsdagarna har åtekommit till vardagen, och har till och med utökat användningen så att jag har i dem större delen av dagen. Och jag mår så himla bra av det 😀 ! Kan verkligen rekommendera det till andra ”utbrända”, eller för den som har svårt med koncentration och trötthet i allmänhet!

Men, nu har jag dessutom ännu en nyhet att förtälja: Ginko Biloba 😀 ! Mm, den som trodde att det var typ swahili för ”Gott Nytt År” gissar inte helt rätt ;-D … Fick tipset av dotrans läkare på BUP igår, hämtade ut en förpackning strax efter lunch idag och tog den första tabletten vid pass två-tiden i eftermiddags. OCH kunde redan vid 17-tiden känna av dess effekt! Nåja, om nu preparatet inte är förknippat med en våldsam placebo eller om det helt enkelt är mitt bruk av öronproppar som spelar roll…? Men, jag tror faktiskt inte det, för trots de positiva effekterna av öronpropparna så har jag ändå i regel fått en ”energidipp” efter lunch när jag i har tagit ut propparna en stund. Eller så har det kommit en ”dipp” framåt kvällen… Men ikväll finns inga såna tendenser, kan jag meddela, och så gott som minsta lilla indikation på trötthet, yrsel, öronsusningar eller andra vardagliga symtom är som helt bortblåsta 😮 !

Ginko Biloba, kinesiskt tempelträd
Ginko Biloba, kinesiskt tempelträd

Så, vad är då Ginko Biloba? Jo, en hälsokostsubstans som företrädesvis ges till äldre människor som lider av koncentrations-, minnes- och trötthetsproblematik. Dess effekt består i att förbättra blodcirkulationen i allmänhet, och i hjärnan i synnerhet. Och det bästa av allt: Det finns på apoteket, så man slipper handla i dyra hälsokostbutiker off- eller online 🙂 ! Själv betalade jag 399 kr för en förpackning av fabrikatet Bio Biloba om 150 tabletter, och då koncentrationen är 100 mg behövs bara en tablett per dygn. Vilket ger en dygnskostnad om ca 2,60 kr per dygn. Och efter den första tabletten så kan jag ju redan säga att det tycks vara väl investerade pengar 😀 !

Mer om substansen finns att läsa om exempelvis här, här och här.

Annonser

3 Replies to “God fortsättning & Ginko Biloba!”

  1. Hej Micke!

    Du verkar pigg och tillfreds i ditt senaste inlägg även om det var ett tag sedan du skrev det nu. Roligt att du fått en bra början på året!
    /Trassel-Anna

    1. Tack för det, Anna!
      Ja, jag är bara lite brydd över att jag inte får tillräckligt mycket tid till övers att skriva i bloggen 😦 . Skriver kanske lite väl mycket i jobbet, så det går ut över det privata skrivandet…. Men så är det kanskeför fler 😉 ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s