Om gårdagen

Tänkte bara kort referera till vad som hände igår, som var den första ”bobbdagen” efter min första semesterperiod.

Inte blev det så hiskeligt mycket nyttigt gjort inte 🙂 ! Inte om man ser det krasst arbetsmässigt i varje fall. Men det var inte heller min avsikt, ju 😉 . Nej, min avsikt var att försöka sköta tiderna, att komma in i rutinerna. Å så tänkte jag ha det där här veckan. Kanske 25% eller 50%, har ännu inte bestämt mig ännu.

Nå, så vad gjorde jag då? Jo, mest pulade jag med min EgoPortal – som jag i och för sig har en tanke att använda i t ex undevisningssituationer i framtiden. Å eftersom portalen ifråga är tänkt att fungera som mitt WebbSkrivbord, så kommer säkert nyttiga jobbrelaterade grejer att finnas där i framtiden. Så visst finns det en koppling till jobbet…

Åsså blev det en del chattande med IRL-kompisar å så. Efter den inmundigade lunchen bajkade jag så ned till jobbet å hämtade upp en bok som min handledare beställt till mig, den alldeles utmärkt skrivna ”Python In A Nutshell. A Desktop Quick Reference” – utgiven av O’Reilly som håller oerhört hög kvalitet på sina IT-relaterade böcker. Därtill hade visst handledaren ifråga färgprintat en AMS-rapport, ”Arbetsmarknadsrapport 2007:1”, och därtill adresserat den till mig medelst en notislapp. Var ju snällt av honom, men inget jag tänker gräva ned mig i just nu inte 🙂 .

Nåt läsande i boken ifråga blev det dock inte förrän till kvällen, då jag lade mig i soffan en stund för att knoppa typ sen-middag. Å ja: Det är en fantastisk bok, så det blir nog som en dröm att lära sig Python med hjälp av den 🙂 .

Övrigt att notera från gårdagen:

 • Det bidde något av en fåglarnas dag.
  På mitt altanräcke landade först en gråsparvunge som pep och pep innan en förälder sedan dök upp å matade den då och då. Där satt den väl typ en kvart innan den sen flög iväg. Några timmar senare upprepade en talgoxe-unge samma procedur.
  Något mindre tråkigt i fågelväg inträffade också, då en till synes fullvuxen koltrast med full kraft kraschade in i altandörrens glas så att fjädrarna yrde. Fågeln skrek till samtidigt som den studsade ned på altanens stenplattor, där den blev liggande på rygg i en förvriden ställning – indikerande en bruten nacke. Jag rusade fram till fönstret och kollade. Fågeln låg och sparkade med tarsarna i vädret, samtidigt som den kippade med näbben. Jag tänkte precis på om jag skulle ta mig ut å se till att avsluta lidandet, när jag märkte att livet rann ut ur djurkroppen då sparkarna blev allt tamare och detsamma gällde kippandet. Några får sekunder senare var fågeln helt stilla och jag kunde lite senare lägga ut den i skogen.
 • Att inte prata med en männsika under hela dagen…
  Ja, igår blev det inte mycket pratat för min del. Å när man går en hel dag utan att prata med någon, så blir det lätt en viss tumult mellan alla ord när man väl träffar på en människa som är pratbenägen… Ja, så är det för mig i varje fall å så var det igår 🙂 . Blev lite huller om buller med orden när en granne som minsann inte utbytt särdeles många ord med mig tidigare plötsligt ”haffade” mig när jag höll på att röja bort skräp efter mitt oljebyte på bilen på kvällskvisten. Hon visade sig vara Volvo 745-frälst och var väl egentligen mest intresserad av att få hjälp med sin bils tomgång, samt bli av med en reservdelsbil som hon fått på halsen. Eftersom det var en insprutningsmotor det gällde backade jag snart ur och hänvisade till 740klubbens forum på internet istället.

Nå, ungefär sådå – i all sin korthet 🙂 .

Å idag tänkte jag göra ungefär samma saker som igår, fast kanske något mera Python då 😉 .

Annonser

2 Replies to “Om gårdagen”

 1. Och så trodde jag att jag hamnat fel igen 🙂 Snyggt nytt utseende på bloggen!
  När det gäller arbetsträning så är det inte meningen att man SKA uträtta särskilt mycket…det räcker med att passa en tid och klara av att vistas på sin arbetsplats i två timmar eller vad det nu kan vara som är aktuellt. Eller som min terapeut uttryckte det ”du kan sitta och peta nästan i två timmar, det ser inte särskilt trevligt ut men det är fullt tillräckligt att du bar ÄR på jobbet utan att bli dålig av det”.

 2. Haha… Är ju kul att det märks att man gör lite förändringar här ju 😉 ! Nah, tänkte att det kunde bli ett något ”renare” utseende på bloggen nu när jag ändå tänker renodla den å istället lägga upp det mesta andra – det som inte berör bloggning – på min EgoPortal istället. Så den här layouten tycker jag är rätt ok, även om jag inte är helt frälst med den här något snorgröna nyansen…

  Nå, bobbdagen idag har i princip artat sig på samma sätt som igår. Jag har att göra, men kopplingen till arbetet är väl sisådär 😉 … Jäla skönt, faktiskt!

  Hehe, kanske jag ska testa att pilla näsan lite imorrn… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s