Mystisk jätte i min dunge!

Ungefär en tredjedel av min lilla trädgård utgörs av en dunge som jag låter få växa så gott som helt vilt och där frodas allt möjligt från typ gullvivor, vitsippor, liljekonvaljer, praktlysingar och toppklockor till ett pilträd, syrener, hallon och rabarber (de måste förstås vara odlade av någon tidigare hyresgäst, de senare alltså).

Men så fick jag nån gång i maj månad syn på två elefantörade växter som var väldigt rabarberlika, bortsett från att stjälkarna i tvärsnittet var något ännu mer spetsiga i hörnen samt att de dessutom var brun/grön-randiga. Ganska tidigt såg jag till att slita bort den ena av de två, eftersom den ”stod i vägen” men lät den andra stå kvar.

Och nu, tillbaks efter semestertrippen, konstaterar jag då att ojoj sicken JÄTTE det har blivit: Den är ungefär lika hög som jag är lång (176 cm) och fullt med blommor har det kommit! De är ännu inte utslagna, utan består f.n. av vita runda bollar (ca 20-25 mm i diameter) som ser ut att vara täckta av nåt slags väv – inte helt olikt spindelväv.
Någon som tror sig veta vad detta är för växt (klicka på bilderna för förstoring)?

dsc01067_800_x_600.jpgMystisk jätte i min dunge!

Vad är detta?

Självklart har jag sökt på Internet som en besatt, men har inte hittat något som passar in. Det första som slog mig var förstås att det var någon slags vildrabarber, men jag har som sagt inte hitta nåt som har matchat den här växten till 100%.

Tacksam för tips!

Annonser

4 Replies to “Mystisk jätte i min dunge!”

  1. har fullt av de där gula blommorna du hade i rabatten i gräsmattan nu när vi varit borta ett tag .(Puh!) Himla fina, men de ryker imorgon.

  2. Ja det är synd, jag tycker om blommor i gräsmattan -till och med maskrosorna (till grannens förtret), men nu har vi ingen gräsmatta längre, mer en äng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s