Tbx – å en resumé!

Höpp 🙂 !

Ja, så var man tillbaks till verkligheten igen då efter en femdagars tripp – typ, den sedvanliga varje år – söderöver i hemma-hemma-trakterna i nordvästra Småland/östra Västergötland. Var minsann skönt med några dagars bortavaro – vilket även inkluderar datorer och internet – men det känns också bra att vara hemma igen 🙂 . Ja, ungefär som vanligt varje år…

Ser i varje fall ut att bli en relativt billig semester i år, vilket jag naturligtvis är tacksam för. Har förvisso väl aldrig lagt ut särskilt mycket pengar på semester, helt enkelt för det har aldrig funnits några pengar för det, men det känns lite extra bra i år eftersom jag (hittills) sluppit länsa några sparkonton 🙂 . Kanske, kanske kommer det därmed att finnas lite granna över så att det räcker till en ny kamera i slutet av sommaren således 😉 … Nå, det finns gott om andra möjliga utlägg som kan komma – har t ex en bil vars avgassystem sjunger, eller rättare sagt börjar bröla alltmera, på sista versen – så det är bara att ta det lilla lugna ett tag framöver vad ekonomin anbelangar.

Nå, kanske läge för en kort resumé över trippen? Ja, aber natürlich 😀 !

For ned i måndags, vilket var ett relativt hastigt uppkommet beslut eftersom vädergudarna spådde regn, regn, regn över större delen av Götaland och södra Svealand under tisdagen, vilket var nedresedag i den ursprungliga planen. Är ju alltid roligare att åka i hyfsat klart väder, jämfört med ihållande regn – i varje fall om man har typ 30 mil att se fram emot… Så det fick bli måndagen, å det blev en riktigt trevlig bilfärd som inkluderade en fika i mycket behagligt väder vid Borasjön vid pass 19-snåret på kvällen 🙂 . Som sällskap hade vi en skrattmås som såg till att försvara vårt bord mot en massa andra måsar, skator å andra flygfän.

På nedvägen etablerade sonen också det nya smeknamnet för Mullsjö, där farmor och farfar bor: Fängelset. Man kan ju ana att han inte såg särdeles mycket fram till att vistas där, men det blev bättre än han förväntade sig – trots att hela tisdagen ”försvann” i regnets tecken, å en stor del av onsdagen. Under ett dygn – tisdag dag och natten till onsdagen – mätte farfar upp totalt 95 mm vatten i regnmätaren. Men i andra delar av den landsändan var det etter värre: 130 mm i trakterna kring Bruzaholm, om jag inte missminner mig helt…

Stor del av tiden spenderades i sällskap med söstra mi å min nysvåger, vilka nyligen blivit sambor, å det var också med dem som vi på torsdagen for till Göteborg för att få smak av landets framsida. Var där senast -99, så det var hög tid med andra ord 🙂 ! Höjdpunkterna från den trippen var i nämnd ordning Maritiman, Universeum och Liseberg.

Maritiman på grund av att vi tilläts embarkera såväl jagaren HMS Småland som ubåten HMS Nordkaparen och patrullbåten HMS Hugin, vilket jag som gammal flottist naturligtvis tyckte var görkul 🙂 . Å grabben höll med, i synnerhet när han fick syn på de 57 mm stora kanonerna på jagaren å de robot 08 som av någon anledning var riggade på soldäck.


HMS Småland, Nordkaparen och Hugin

Riktigt kul tyckte jag att det var att man tilläts komma in till kommandobryggan och stridsledningscentralen på Småland, de centralaste delarna på ett krigsfartyg ju 🙂 . Kul var också känslan av att fortfarande känna sig hemtam i sådana miljöer, trots att det var drygt tjugo år sen jag senast for som en skeppsapa upp- och nedför lejdarna på ett slikt fartyg 🙂 .

Universeum var också det en kul grej – i synnerhet svärdfisken som var så himla social och var angelägen om att visa upp sig för besökarna 🙂 . Ja, åsså alla de andra djuren då förstås, som minsann inte ska förglömmas. Grabben, å för all del även dotran, fick sitt lystmäte tillgodosett på lek- och experimentavdelningarna, å jag var välan inte jättesen att ploja lite granna där jag också för den delen 🙂 .

Liseberg är ju aldrig helt fel, så inte heller i år. Å inte blev det så dyrt heller denna gång, eftersom vi tre bara satte sprätt på ett enda stort åkhäfte. Vilket måste anses som oerhört billigt 🙂 . En tripp i Balder, Twister, Pariserhjulet och en radiobilssession räckte det till.


Balder

 

Å det räckte så himla bra för oss allihop. Ja, åsså spelade vi bort en hundring inne i spelhallen också då förstås, där dotran vann det första rallyspelet och sonen det andra road racingspelet… Å jag klådde sonen i RC-spelet som jag för närvarande glömt namnet på…

En liten smolk i glädjebägaren var dock att Botaniska trädgården var avstängd pga uthyrning när vi väl kom dit 😦 . Hade gärna velat komma in i Tropikhuset igen, men det bidde dessvärre tji…

Paddan åkte vi naturligtvis, å andra sidan, men det fick bli en ”specialrutt” eftersom det blåste för mycket för att vi skulle kunna ta den långa rutten ute i hamnen + att det höga vattenståndet gjorde att båten inte kunde komma under den lägsta bron ”Osthyveln”. Vi fick istället en ”tur- och returresa” i vardera riktningen i kanalen och en något kortare tur ute i hamnen. Men även det räckte så himla bra för vår del, och i varje fall jag å söstra mi blev så himla blöta när vi var på god väg att bli prejade av en privat båt ute i hamnen – naturligtvis just där vågorna gick som högst… Himla kul, tycke sonen då 😉 !

Avslutningsvis fick vi också tillfälle att träffa några av ungarnas kusiner på fredagskvällen, å sen på lördagen for vi då hem igen…

Ja, det var väl det allra väsentligaste från den trippen. Nu återstår en veckas semester med ungarna på hemmaplan innan de går över till exet för tre veckors semester med henne. Därefter ånyo en vecka med mig, då vi hoppas kunna åka till Sälen för vandringar och cykelturer uppe i den fjällika naturen 🙂 .

Annonser

2 Replies to “Tbx – å en resumé!”

  1. Välkommen tillbaka!
    Det är skönt att byta miljö ibland, och slippa tänka på allt det vardagliga. Hemma är man ju aldrig riktigt ledig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s