Nån slags midsommar…

…blir det hur som helst 🙂 . ”Familjen Strul”, som jag o kärestan bestämde oss för att kalla vår typ av familjekonstellation, kommer sannolikt att hamna i en till synes märklig kompromiss i år: Mina ungar är utflugna tillsammans med exxet – trots att det nu är min semesterperiod tillsammans med ungarna – och kärestan kommer hem till mig tillsammans med sin egna två tonåringar i bagaget + en ”bonustonåring” i form av den äldre sonens flickvän. Tänk hur märkligt det kan bli… Hade väl varit mycket enklare om jag som ensam representant för halva den strulande familjen hade sett till att ta mig hem till den andra halvan…? Nej, istället ska 4/5 av dem som tänk tillbringa midsommar tillsammans istället förflytta sig till mig.

Nå, det finns väl nån slags logik i det hela förstås – förmodligen en ganska kvinnlig sådan 😉 . Jag kan väl se åtminstone en klar rationell fördel: Det blir mindre växthusgaser per person räknat för att förflytta sig de 5 milen.

Nejdå, jag avser inte att skjuta över nån skuld på kärestan: Jag är minst lika skyldig som hon till att det blir ”strul”, så det är inte så mycket att orda om egentligen. Men det kan vara intressant att ibland åskådliggöra de ”yttre konsekvenserna” av de ”inre processerna” som pågår i vår relation. Hehe, mer om dessa begrepp finns att läsa om i avdelningen ”TERAPEUTISKA ORD” 😉 .

Annonser

One Reply to “Nån slags midsommar…”

  1. Hehe, det bidde visst ytterligare en ändring i midsommarplanerna 😉 . Familjen Strul beslutade enhälligt att tillbringa den hos kärestan istället. Föll helt för en sådan rationell lösning, uppenbarligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s