Sista dagen, å sen 3 veckor ledigt!

Ja, så sjunger den sista ”bobbaveckan” innan semestern på absolut sista versen 🙂 . Har försökt få ordning på SPSS-syntaxen när det gäller aggregerade data nu på förmiddan, men det verkar som förgjort: Hela tiden ”dunkar jag in” i syntaxkodens alla begränsningar… Verkar som förgjort! Jag behöver ha ett programmeringsspråk som tillåter mer frihet och kreativitet. SPSS-syntaxen, med anor från 60-talet, är stelbent… Påminner mig på nåt vis om FORTRAN, och jag är ganska säker på att just FORTRAN har varit involverat i utvecklingen av SPSS-syntaxen. Det är ett knöligt och ganska ”kantigt” språk…

Nå, nu finns ju möjligheten sen version 15 av SPSS att även programmera med Python som ju lär vara betydligt modernare. Men då blir det ännu ett programmeringsspråk att fördjupa sig i (utöver SQL, PHP och nu SPSS-syntax som jag har tittat på sen i april månad nån gång)… Vete sköen om mitt huvud klarar av så mycket mer… Det blir liksom varken hackat eller skuret, får liksom inte tillräckligt mycket gjort innan det är dags att dra vidare till nästa… Bläh, va trist 😦 .

Nå, det får bli efter-semesterns problem 🙂 . Först ska jag nu på eftermiddan bara avverka 3 timmar på högskolan, assisterande min handledare i konsten att ta backup medelst Acronis True Image, som jag ju skrivit en lathund för. Tror och hoppas att det blir en ganska angenäm avslutning på ”bobbadagen” 🙂 .

Igår hände åtminstone två trevliga saker: Dotran min bestämde sig för att sova över hos mig ända fram till på söndag, och det är första gången på jääääättelänge som hon gör det 🙂 . Å efter det, på kvällskvisten, fick jag klart med kärestan om var hon tänker vara under midsommar… Så då kan jag bestämma mig hur jag kommer att göra, vilket innebär att jag helst är med henne 🙂 .

Å idag kommer två andra trevliga saker att hända:

  • Dotrans telefon har ankommit till paketutlämningsstället, fast hon vet inte om det 😉 . Så som hon har gått och längtat och trängtat de senaste dagarna… Som tur var kom paketavin i ett ganska till utseendet anonymt brev, så hon missade det helt när hon tog in posten idag 🙂 .
  • Efter att jag ”bobbat” klart i eftermiddag piper jag över till exxet o hämtar fyra köksstolar som jag tror passar utmärkt till det bord som jag nyligen fått av min nysvåger. Nå, de kräver en del underhåll för att hålla ihop (pinnstolar i furu = separationsångest!!!) men jag tror jag fixar det 🙂 . Blir säkert jättebra till slut!

Nej, nu är det lunch!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s