Åsså var det ännu en gång skolavslutning…

Ja men, för tusan… Det var ju bara ett år sen senast, ju !!

Ja, jisses vad ett år går fort! Redan dags för avslutning, å det efter en vår som fullkomligt rusat på… Ungefär som vanligt, med andra ord 🙂 .

Ska snart pipa iväg till grabbens avslutning. Blir kanske lite speciellt roligt för hans del eftersom han kommer att spela bygelgitarr – ett instrument som jag för övrigt aldrig tidigare har vare sig hört eller sett – på scen tillsammans med en tjej som heter Martine.

Bygelgitarr

 

Tycks vara ett bra pedagogiskt instrument, inte minst ämnat för särskolan. Nå, blir väl säkrast att ta med gamla ”Bettan”, en Minolta X-300 systemkamera från anno dazumal – den enda kamera som huset har att erbjuda. Nå, den går väl inte av från hackor – och garanterat mekanisk är den ju 😉 – men den är lite otymplig till formatet.

Minolta X-300

Nå, å efter den lilla uppvisningen bär det av hemåt och på vägen inhandlar vi ingredienser till marängsviss. Mmm, fast vi tar nog glass istället för grädde…

Jahapp, så hann man med inte mindre än två avslutningar… Dotrans skola – som profilerar sig mot dans, musik och sång – fick nog ändå se sig slagna av grabbens skola detta år 🙂 . I alla fall om man ser till den totala prestationen, eftersom de spelade levande musik (som mest med inte mindre än 8 elgitarrer, 2 basgitarrer och 3 trumset 😮 ) och dessutom hade komponerat mycket av materialet själva. Det ”roliga” i den jämförelsen är att dotrans skola är en skola som har rektorer som drivs av en hurtig indvidualistisk/elitistisk ideologi, emedan grabbens skola är mer av ”den traditionella typen” och därtill inrymmer särskolan.

Höjdpunkten, totalt sett, var ändå gänget ”Pink Lady” som sjöng ”These Are Boots Are Made For Walkin'” på grabbens skola: Tre snärtiga tjejer i fyran. Drev upp stämningen rätt rejält, vill jag lova 🙂 .

Fast… Nancy Sinatras version från 1966 är ju bra mycket keuwlare 🙂 !

 

Annonser

One Reply to “Åsså var det ännu en gång skolavslutning…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s