Värmen, den värmen…

Synn att klaga, men mest en notering för mitt klena minnes skull: Klockan närmar sig 22:00 och termometern visar 24,7 grader. Jodå, lugnt sagt kan man säga att värmen håller i sig 😉 .

Utöver det, kan tilläggas att de nyttiga göromålen har befrämjats denna dag (oxå). Först och främst att far och jag har röjt ut mitt förråd och kört en massa grejer till återbruksstationen. Å samma väg tog visst sonens gamla och billiga resårbotten a la IKEA, till förmån från sängen från 1951. Gött å bli av med all denna bråte 🙂 !

Idag har farsgubben fått fixa med middagsmat, å faktiskt smakade det inte alls kattskit: Färskpotatis, stekta laxfiléer och gräddfilssås med majonnäs och gräslök. Till detta en enkel sallad bestående av gurka, paprika och tomater… Nå, allt enkelt för mig, vill säga, men för far var det en ny erfarenhet att få göra allt detta ensam (nå, jag och modren högg in på ett hörn men i stora drag fixade han allt själv – trots moderns ”det klarar han aaaaaaaldrig!”). Till detta ett av de billigare Toscana-vinerna, som jag valde ut och som faktiskt modren tyckte var rätt OK (för en gångs skull 😀 ). Alltid kul att göra sina föräldrar överraskade, om än nöjda med slutresultatet 🙂 .

Åsså helt plötsligt, medan jag stod i duschen vid pass 20-snåret, så tittade dotran plötsligt in och gjorde fadren sällskap i tv-soffan 🙂 . Alltid lika kul när hon har sina spontana vägar förbi, ju 🙂 . Var väl värt att fira med kvällsfika med rulltårta, vispgrädde, konserverade mandariner och riven choklad över 😀 .

Nå. Synn dock att lixom tiden inte räckte till idag för att bege oss de 5 milen till kärestan för att inmundiga middag, så som vi improviserat ihop det i vår planering 😦 . Hon, å andra sidan, skakig värre efter en incident igår då hon och hennes bror drabbades av en bildrulle då de var ute och åkte MC. Iofs inga personskador, men dock plåtskador på broderns HD… VIlket följdes av polisanmälan, naturligtvis… Men skakis, ja, det är ju inte svårt att föreställa sig att de var… Mmmm, får la ta igen det imorron söndag då jag tänker smita över till henne efter att mor å far har begett sig de 30 milen hemöver… Typ 🙂 .

Nej, nu är det läggdags häröver… Vinet, ölen och nubbarna från middan har väl gjort sitt antar – brukar bli såna attiraljer när farsan står för maten, typ 😉 !

Guten Nacht alle leute!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s