Filmtips!

Tänkte bara delge några filmtips utifrån de bästa filmerna jag har sett på sistone. Väljer dock att inte skriva så mye om dem, för att inte förstöra andras upplevelser av filmerna, utan nöjer mig med en hård men rättvis betygsättning istället :).

Little Miss Sunshine (Betyg: ****)


Länk: MovieZine.se
Nominerades till en Oscar för bästa manliga biroll, om jag inte minns fel… Vet dock inte om den också fick Oscarn ifråga…
Men mycket sevärd!!! I synnerhet som det är en Independant-film.

Little Children (Betyg: ****)

Länk: MovieZine.se
Just denna bild är hämtad från när stans pedofil har upptäckts i vattnen på stadsbadet och hämtas av polis. I korthet kan man väl beskriva handlingen som hur två män – den ene som sagt pedofil och den andre tillfällig ”hemmaman” (han på bilden) – åstadkommer en hel del social turbulens i en typiskt amerikansk medelklassidyllsförort. Bidragande till detta är såklart även Sarah (kvinnan på bilden) som inte riktigt platsar in i den sedvanliga mammarollen (mest för att hon är yngre än de övriga och därtill är mera välutbildad).

Children of Men (Betyg: ***)

Länk: MovieZine.se
En framtidsdystopi som handlar om de konflikter som kan uppstå efter att alla Jordens kvinnor sedan länge har blivit sterila och plötsligt en av dem ändå befinns vara gravid. Michael Cain är med som övervintrad hippie i rollen som Jasper och gör enligt mig den bästa karaktären (som vanligt, ungefär 😉 ).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s