Årets första rö’bränna :) !

Snabba vändningar i vädret, vill jag lova! Idag ösregn, i helgen strålande solsken. Så det är nog inte rost änd allt det däringa rö’a i ansiktet, i nacken och på armarna 🙂 .!

Orsaken till det röda stavas Hässlö Flygdag, eller Flygmuseets Roll Out, vilket var ett evenemang som vi bevistade typ 3,5 timme i lördags. Under en strålande sol, som sagt, men med ganska mycket vind. Så det var lätt hänt att inte känna sig särdeles solbedränkt, med andra ord, och lite granna blev vi ändå tagna på sängen när rödskimret blossade upp några timmar senare.

Hur som. Kul var det i varje fall att se, och framför allt höra, en del både gamla och nya kärror. Höjdpunkten var den Pitts Python som Jacob Holländer rattade… Ojoj, sicken maffig kärra alltså 😀 !! Imponerande uppvisning med exakt hur många loopar, buntar, rollar, knivar å alla möjliga kombinationer av dessa 🙂 . Å sist men inte minst de vertikala hoovringar som han gjorde innan han släppte ned planet baklänges rakt ned. (Sonen meddelade igår att det var just en sådan övning som hade medfört att Holländer Sr hade omkommit…).

Å den P-51 Mustang som de körde med var inte helt fel, vill jag säga 🙂 . Ett enastående ljud där den for fram och tillbaks över flygfältet i ursinnig fart.

 

Ja, det var rätt kul faktiskt 😀 … Å jag bara hoppas att inte kärestan blev helt å hållet ihjältråkad… Nästa år bär det nog iväg till en dylik tillställning i Linköping, som sägs vara oerhört bra och välarrangerad 🙂 .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s