Mitt bankkort borttappat/stulet!

Handlade hämtpizza på Hilal’s Pizzeria på fredagen 26/1, nån gång mellan kl 17:15 och 17:30 skulle jag tro. Hade inte cash så att det räckte, utan betalade med kort.

Var på väg att insjukna i influensa och var lagom luddig i huvet. Hade dock dottern med mig, som brukar vara observant. Personalen var stressad och betalningsprocessen fick avbrytas inte mindre än tre ggr pga inkommande beställningssamtal. Minns inte med säkerhet om jag fick tillbaks kortet, men mest sannolikt fick jag det (sånt sitter ju i ryggmärgen på en, trots ”luddighet”). Möjligen tappade jag av någon anledning kortet istället, på väg ut ur pizzerian eller på väg hem (hur jag nu kunde göra det?!?).

Var sjuk hela helgen sen och handlade inget, därför upptäckte jag inte att kortet saknades förrän på tisdagen den 30/1. Såg dock skumma grejer på kontot via internet redan på måndag kväll: En liten transaktion till McDonalds (som inte jag besökt på flera år) , vilket gjorde mig misstänksam, å dessutom två transaktioner till som var ”på ingående” men i det läget utan specad mottagare. Kollade därför upp kontot igen på tisdagen, och såg då ytterligare en transaktion till McD och därtill en till Statoil… Trodde i det läget att min kort blivit ”kapat”, å det var inte förrän jag skulle plocka fram kortet för att ringa o spärra det som jag sakta men ändå slutligen förstod att det var borta!!

Hur som, kortet spärrades 30/1 och har idag (1/2) anmält till polisen och försäkringsbolaget – efter att ytterligare ett betalningstillfälle med Taxi Mälardalen som mottagare dykt upp i kontohistoriken. Totalt handlar det hittills om en summa på 371 kr.

Annonser

2 Replies to “Mitt bankkort borttappat/stulet!”

  1. Tur det inte handlade om större summa än så, skrämmande!

    Skönt att läsa en blogg som handlar lite om samma som min. 🙂 Alltid bra att veta att det finns fler som mår som en själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s